Höstlovsprogram på Kungsmässan

Laddar du också för ett buusigt höstlov? Vad sägs om att komma hit och ha en rolig helg med Spöket Laban, bygga på en jättestor LEGO-bil och Halloweenpyssla på Barnens Värld? Ta del av hela programmet här. 

HALLOWEENPYSSLA MED SALLY BAZAR

Första helgen på lovet gästas Barnens Värld  av Sally Bazar som bjuder in till säsongsenligt pyssel. Själva pysslet kostar inget, förutom entrén till Barnens Värld (ord. pris). 

Datum:  28-29/10
Tid: kl. 13-16
Plats: Barnens Värld (plan 2, entré 1 eller 7)

BYGG MED VINNAREN AV LEGO MASTERS

Samma helg intas Kungsmässans stora eventyta (innanför entré 6) av Lego! Kom och bygg med oss - och träffa vinnaren av Lego Masters 2020, David Gustafsson.

Datum: 28-29/10
Tid: kl. 10-18
Plats: Stora evenytan (plan 1, entré 6)

• Bygg en bil och tävla ner för vår bilbana
Tävla mot dina kompisar om vems bil som rullar längst eller snabbast.

• Bygg på bilen
Var med och bygg upp David Gustafssons projekt - en fullskalig Volvo V70 helt i lego! En unik chans att få vara med i ett helt unikt Legobygge.

• Bygg i blindo
Försök att montera ihop en Lego-bil i blindo inuti en låda. Enda instruktionen du får är att titta på den färdiga bilen utanför lådan, resten får du göra inuti lådan med hjälp av känsla.

GÅ PÅ SPÖKJAKT MED LILLA SPÖKET LABAN

Spöket Laban har gömt bilder runtom på Kungsmässan. Under helgen får du i uppdrag att hitta bilderna, lösa gåtan och tävla om fina priser. 

Datum: 29/10
Tid: kl. 11-15
Plats: Eventytan utanför Rituals (plan 1, entré  1 , 2 eller 3)

Barnfotografering med studio express

Söndag 29 oktober kommer Studio Express till Kungsmässan. De har sedan 1963 besökt varuhus och köpcenter runt om i landet och erbjudit kostnadsfria barnfotograferingar  – helt utan köpkrav! Beställer gör man sedan hemma i lugn och ro om man blev nöjd med resultatet.

Deras barnfotografer är specialutbildade att klara alla åldrar – från nyfödda bebisar till barn, tonåringar och ungdomar. 

Datum: söndag 29 oktober
TId: kl. 11-18
Plats. The Box (entré 7, plan 2)

Läs mer och boka er tid på studioexpress.se/barnfotograferna  

Barnbokssignering med Linda J. Harbers

Akademibokhandeln Kungsmässan får besök av barnboksförfattarinnan Linda J. Harbers som signerar sin nya bok VIP-kalaset. Kom och träffa författaren och få ditt bokexemplar signerat!

Datum: Sön 29/10
Tid: kl. 12-14
Plats: Akademibokhandeln, plan 2

TESTA ANIMERING HOS KUNGSBACKA LIVE

Kom och prova på att animera med mobil eller Ipad! Vi skapar en animation i ett enkelt animationsprogram och du får handledning av våra bibliotekarier. Du kan välja att komma själv eller ta med dig någon. Det är bra om du är nyfiken, tycker om berättelse, gillar att pyssla och utforska.

Datum: Tors 2/11
Tid: kl. 13.00-15.00
Plats: Kungsbacka Live (plan 1, entré 6)

BOKBYTARKALAS HOS AKADEMIBOKHANDELN

– Låt en gammal barnbok bli ny!

Det låter kanske knepigt, men din gamla bok kan bli ett helt nytt läsäventyr för ett annat barn! Genom att byta böcker med andra kan du läsa mer – samtidigt som du är snäll mot planeten. 

Så funkar det:

• Ta med dig barnböcker som du vill byta och gå hem med lika många från vår bokbytarhylla.

• Böckerna ska passa barn i åldern 3–15 år samt vara hela och rena. Det är gratis att delta.

Datum: 26/10 – 5/11
Tid: Samma öppettider som Kungsmässan
Plats: Akademibokhandeln (plan 2. entré 5)

Publicerat: 20 Oktober 2023