Haute couture + höstmode

Det är dags att visa upp höstens samarbete - Tillskärarakademins unika hattkreationer i kombination med höstens mode från Kungsmässans butiker. Ni hittar hela utställningen på plats på Kungsmässans aktivitetsyta utanför Linnea & Nello mellan datumen 21 oktober - 7 november.

Gentleman Galore

I Gentleman Galore möter det välskräddade och välklädda en avslappnad lekfullhet. Jordiga toner och klassiska mönster bryts av med färgstarka detaljer. Oväntade stilkrockar adderar spänning till stilen. I sitt skapande gillar modiststuderande Elisabeth Kloos att kombinera saker som enligt normen inte hör ihop, och hon vill utmana gamla ”sanningar”. 

Western Chic

Western Chic handlar om att balansera elegans med passion. Den är en eldig monokrom look med mycket känsla. Smycka stilen med metall och glitter för att skapa ett ännu starkare uttryck. När modiststuderande Emma Valderås skapade sin hatt utgick hon från tyget. Hon letade länge innan hon hittade det perfekta materialet i den rätta nyansen; så nära som möjligt den passionerade röda tonen i höstens färgskala. 

French Fairy Tales

French Fairy Tales är poetisk berättelse om romantik och fjäderfän. Som en väsenlik Marie-Antoinette skir och kraftfull på samma gång. Dekadent, pudrig, magisk och lite galen – en vild och vacker historia. I sitt skapande inspireras modiststuderande Katharina Gottfried av allt från musik till poesi. Hennes hatt ska ge uttryck för ditt rätta jag och hatten ska bäras som en del av den egna kroppen. 

Colourism Contrast

Colourism Contrast bjuder på en eklektiskt färgexplosion. Utgångspunkten är höstens medelhavsblå färg. Det är artsy, gulligt, coolt, street och mismatch. En fusion där more is more. Ronja G Karlsson, modiststuderande på Tillskärarakademin vill att hennes hatt ska förmedla färg och glädje. Den ska ljusa upp tillvaron under mörka höstdagar och påminna om att varje dag är ett äventyr!

Hunters Elegance

Hunters Elegance är en stilsäker jakt på höstens rätta attribut och element. Murriga färger med inspiration av naturen ligger som en stabil bas men blandas upp av spännande kontraster. Tänk oljerock möter höga klackar. Rått och rätt! I modiststuderande Sanne Altinks basker ligger fokus på tre saker: hantverket, hållbarheten och användarvänligheten hos en bred målgrupp. Den ska bäras både till vardags och fest. 

 

 

Publicerat: 19 Oktober 2021