Haute couture möter höstmode

Låt oss presentera - höstens modeprojekt på Kungsmässan. Vi inleder nu ett härligt samarbete med Tillskärarakademin i Göteborg – Sveriges enda yrkesutbildning för modister. ”Med stor konstnärlig skicklighet skapar de hattar i absolut toppklass; kompromisslösa hantverk som efterfrågas av såväl internationella världsartister som svenska kungligheter.”
 
Vi har bett eleverna på modistlinjen att tolka höstmodet efter eget huvud och höstens trender. Tillsammans med en stylist från oss kommer höstens mode från våra butiker sedan att kombineras ihop med modisternas magiska kreationer. Allt för att skapa broar mellan kulturen och modet på Kungsmässan i höst.
 
Genom besök på Tillskärarakademin och intervjuer med både Rektor och elever bjuder vi in till kreativa uttryck och personliga stilar. Vi binder ihop känslan med hösten på Kungsmässan som parallellt växer fram i våra entréer och på våra aktivitetsytor. Med toner av metallic, guldfärgade löv och gråa nyanser är det dags för Kungsmässan att skifta om till höstskrud.
 
Under tiden skapandeprocessen pågår bjuder vi på ett smakprov - en blygsam introduktion av skräddare och modister från Tillskärakademins projekt "Skalor, volymer och förskjutningar". Denna utställning kommer att finns på aktivitetsytan utanför Linnea & Nello under början av oktober.
 
Fram t.o.m. höstlovet kommer ni som följer oss i våra sociala kanaler eller IRL få ta del av hur projektet sakta växer fram. Slutresultatet kommer att presenteras i form av en utställning på aktivitetsytan utanför Linnea & Nello. En unik catwalk där kreationer blir till konst som låter haute couture gå hand i hand med säsongens outfits. Välkommen att följa med oss på en resa från idé, mönster och materialval till färdig haute couture!

Publicerat: 29 September 2021