Lär dig mer om Kungsbacka som hållbarhetsförebild 19-20/6

Är du nyfiken på vad Kungsbacka gör för att begränsa klimatförändringarna? Har du åsikter om vad vi borde göra? Eller frågor om vad du kan bidra med? Kom till Kungsbacka Live för två dagar fulla med inspiration, kraftsamling och medskapande av lösningar.

 

Vi är på plats i rummet:

Måndag 19/6 kl. 10-15.

Tisdag 20/6 kl. 15-18.

 PROGRAM

·  RGNT Motorcycles är på plats hela tiden under måndagen och tisdagen. Make a statement without making a sound. The future of mobility is not what it used to be. It’s more exciting than ever, and we invite you to be part of it. Företaget tillverkar elektriska motorcyklar lokalt i Kungsbacka. Man får komma och testköra motorcyklar, kravet är att man är minst 16 år och har antingen vanligt A-kort eller A1-kort. 

·  Samster är ett lokalt företag som producerar solcellshybrider. En solhybrid är en smart konceptlösning för energioptimering. Konceptet består av en kall solpanel kopplad till en bergvärmepump. En solhybrid producerar både el och värme och ger god avkastning under många år framöver. Kom och titta, känn och kläm på deras produkter! 

·  Lena Haglund från Hallands Återbruksutmaning kommer och håller workshop i att omvandla gamla tyger till nya fina väskor. Det kommer finnas tyger på plats, kom och sy och lär dig om hur du kan ta vara på dina gamla garderobsfynd! Jag heter Lena Haglund och bor i Varberg. Jag syr klänningar av återbruk, främst av retrotyger från Finland och Sverige. En fläckig gammal duk kan bli en vacker klänning. Jag färgar även naturligt och kan på det sättet trolla bort fläckar så att tyget kan användas till en klänning, morgonrock eller tunika.

·  Ta med dig dina barn och gör experiment för att lära dig mer om miljö och klimat! Med hjälp av Naturskyddsföreningens experimentlabb håller vi i lärorika och spännande övningar. 

·  Vad händer när temperaturen höjs och havsnivåerna stiger? Vi bygger med lego för att visualisera och begripa effekterna av klimatförändringarna för oss i Kungsbacka. Ta med barnen och andra lekfulla och samskapa lösningar med oss, med hjälp av lego! 

·  En av Kungsbackas lokala gårdsbutiker Hamra Gård kommer och visar hur de bedriver hållbart jordbruk samt har med sig smakprover. Du kan även få testa att spinna din egen tråd av ull! Ekologiska HamraGård i Åsa, norra Halland är en liten lamm- och utegrisgård. I Gårdsbutiken på HamraGård hittar du varor från vår gård, samt lokalt mathantverk av hög kvalitet, många är ekologiska. Vi föder själva upp alla våra djur, vi odlar fodret de äter själva och vi rekryterar själva våra avelsdjur. Kort sagt arbetar vi långsiktigt och hållbart. Bin, flugor och blommor är hjärtligt välkomna hos oss och ogräs behandlas med respekt. Vi gör vad vi kan för att hålla vattnet rent och minska utsläppen. Kort sagt, vi driver vårt jordbruk med naturen som ledsagare. Har du vägarna förbi Norra Halland? Hjärtligt Välkommen till oss på HamraGård i Åsa!

·  Tjänstedesigner Markus Nyberg är på plats måndag 10-14.30 och håller i naturskyddsföreningens experiment om klimat. Vid kl. 11, 12, 13 och 14 är du välkommen att delta. 

·  Skräddaren Hassan från Kungsbacka Skrädderi kommer och lagar kläder. Ta med de kläder du vill ha hjälp med att laga! Skräddaren Hassan är på plats hela dagen på måndag, ej tisdag. 

·  Stadsmissionen kommer vara i rummet och sälja kläder, möbler och inredningsdetaljer. 
Stadsmissionen är på plats hela dagarna måndag och tisdag och kommer anordna klädbytardag.

 

 

Kungsbacka Live är en ny mötesplats där invånare och kommun kan träffas under nya förutsättningar i Kungsmässan. Här finns förutsättningar för att mötas, diskutera och göra sin röst hörd – en plats hela Kungsbacka!

Publicerat: 16 Juni 2023