Premiär för Kungsbacka Live 21-22 april

Kungsbacka Live är en ny mötesplats där invånare och kommun möts under nya förutsättningar i Kungsmässan. Här finns förutsättningar för att mötas, diskutera och göra sin röst hörd – en plats hela Kungsbacka!

Vissa frågor går att lösa på plats medan andra blir en startpunkt för en dialog. En inspirationskälla för platser i kommunen, och en kreativ plats där samtalet står i fokus – så kom in och prata med oss!

Premiär 21-22 APRIL 2023, kl. 11-16

Lokala tångbönder

Kom och smaka på havets läckerheter och lär dig om framtidens mat, och varför Kungsbackas tång är så viktigt att den förädlas! Under helgen kommer du ha möjlighet att testa tångknäckebröd, musselpuvler, sjöpungstonic mm ifrån lokala tångbönder som också berättar om sitt arbete och hantverk.

Vertikala hydroponiska odlingar

Innovativa grödor i mängder ifrån Frillesås. Vår lokala skotska bonde Graham Greene är på plats för att berätta om deras jordbruk utan jord. Ingen jord, inga bekämpningsmedel, inga genetiskt modifierade frön, inga långväga transporter, inga insekter som skadar skörden, och inga skador från väder eller vind. Hur? Kom och hör Graham berätta om deras Vertikala hydroponiska odlingar!

Nyskriven poesi från spoken word-artist:

Poeten och spokenword artisten Frej Haar har i samband med Kungsbacka Lives uppbyggnad skrivit ett textverk som kommer visas upp i ett av Kungsbacka Live’s många rum. Under öppningshelgen får vi även möjligheten att träffa Frej, och höra hen berätta om arbetet med texten samt en uppläsning i rummet. Lokalt förankrad poesi,

Häng upp dina gamla kläder på torget:

Vi syr vimplar tillsammans av dina gamla plagg, för att pryda staden under Kulturfestivalen. Ta med det du inte längre behöver och klipp och sy vimplar med oss. Vi återvinner de gamla och gör det till något nytt, tillsammans pryder vi stadens gator och torg inför sommaren.

PLATSER I RUMMET 

I rummet finns information, byggnation, inspiration och vision! Allt ifrån filmer, stadsbyggnadskontorets planer, barns röster inför framtiden, företagares lokala kärlek, platsbyggd poesi, och invånarens minnen – om fokus skiftar till mötet och på dialogen mellan oss; vad kan vi skapa då?

NATURUM MED LJUD FRÅN NATURRUM

Slappna av i doften av lokal flora, och till ljudet av fåglarna. Naturrum har delat med sig av inspelningar av något som ofta tas för givet, den lokala faunan. Det är också här du kan läsa textverken ifrån poeten och spoken word artisten Frej Haar. Om du letar noga här inne hittar du även videofråga.

SAMHÄLLBYGGNADSBORDET

Se hur men kanske framför allt varför staden växer! Samlade visioner, berättelser och minnen från staden, och det presenteras allt på ett bord tillsammans – här vill vi även höra din röst och du har möjligheten att svara på frågor om hur du vill att din plats ska se ut i framtiden.

- Karta över staden

- Berättelser från förr

- Barnens röster om framtiden

- Videofrågor till besökare

MINIBIO

Rummets innersta hörna är en plats för rörliga bilder, här kommer det löpandes visa kortfilmer och videoklipp på de lika tematiska frågorna ifrån rummet. Först ut är vatten, och en nyproducerad film om Tjolöholms Slotts framtidsvisioner! Kommunens filmutvecklare har även byggt ihop ett tematiskt filmpaket som kan ses här. Kom och sätt dig en liten stund – och glömma inte att sätta på mobiltelefonen igen när du lämnar rummet.

WORKSHOP: HAVSNEJONÖGA OCH SMULTRON

Vid workshopbordet kan du färglägga havsnejonöga, manet, eller något annat. Den första workshop du kan ta del av, (eller snarare dela med dig av), är att sätta ut kartnålar på en karta över dina favoritplatser i området. Den börjar med de som är kustnära! Här kan du även svara mer utförligt, om du hittar vår videofråga.

Vill du vara med och skapa Kungsbacka?

Kungsbacka Live är till för alla – om du har något du vill arrangera i rummet kontakta gärna oss! Om det är något som lyfter platsen, något vi kan göra tillsammans så vill vi gärna hjälpa dig


Kontaktperson Kungsbacka Live:
Hanna Littorin
Hanna.littorin@kungsbacka.se
0300 – 83 44 56

Publicerat: 14 April 2023