Kungsbacka Live

Kungsbacka Live är en ny mötesplats där invånare och kommun kan träffas under nya förutsättningar i Kungsmässan. Här finns förutsättningar för att mötas, diskutera och göra sin röst hörd – en plats hela Kungsbacka!

Vissa frågor går att lösa på plats medan andra blir en startpunkt för en dialog. En inspirationskälla för platser i kommunen, och en kreativ plats där samtalet står i fokus – så kom in och prata med oss!

EVENT : IDAHOT 17 MAJ

Välkommen att vara med när Kungsbacka kommun uppmärksammar internationella dagen mot homofobi, transfobi och bifobi! Det är en temadag vars syfte är att öka medvetande om HBTQI-rättigheter. Den firas årligen 17 maj.

Tid: Drop in kl 15.00-19.00
Plats: Kungsbacka Live i Kungsmässan (entré 6, plan 1)

PROGRAM

14.30-16.30 Livestream om bibliotekens Digitala regnbågshylla och HBTQI-databaser

15.00-15.30 Sagostund vid regnbågens slut
Välkommen på en sagostund med regnbågsberättelser för barn från 3 år. Småsyskon välkomna.

15.00-16.30 Skapa i VR
Testa att teckna och skapa i 360 grader – direkt i VR (Virtual Reality)!

15.00-19.00 Skapa inför Pride
Kom och skapa en ruta av textil i regnbågens färger. Dessa sammanfogas sedan till en banderoll och tas med i Prideparaden. Vi har allt material på plats! 

16.30-16.45 Frej Haar - poesiuppläsning 
Frej Haar är poet och essäist samt tidigare svensk och europeisk mästare i Poetry slam (2017). Genom åren har hen medverkat i flera tidskrifter och uppträtt på scener i både Norden och Europa. Hen skriver och tänker mycket på (trans)kön, Tom of Finland, Sapfo, cruising och auktionsföremål. 

17.00-17.45 Teater: Komma ut
Den kritikerrosade föreställningen ”Komma ut” behandlar hur det är att vara en hbtq-person. Föreställningen har numera spelats runt om i hela Norden och då bland annat på Pride-festivaler och på Regeringskansliet. Den har också tilldelats flera utmärkelser, bland annat av Byggnads och RFSU.

Fri entré. Ingen föranmälan krävs. Välkommen!

Kungsbacka Live är en ny mötesplats där invånare och kommun möts under nya förutsättningar i Kungsmässan. Här finns förutsättningar för att mötas, diskutera och göra sin röst hörd – en plats hela Kungsbacka!

 

Vill du vara med och skapa Kungsbacka?

Kungsbacka Live är till för alla – om du har något du vill arrangera i rummet kontakta gärna oss! Om det är något som lyfter platsen, något vi kan göra tillsammans så vill vi gärna hjälpa dig


Kontaktperson Kungsbacka Live:
Hanna Littorin
Hanna.littorin@kungsbacka.se
0300 – 83 44 56

Kungsbacka Live